Pehea e hana ai nā mea ʻōlelo

1. He electromagnet ko ka mea ha'i'ōlelo magnetic me ka hao hao ma waena o nā pou ʻelua o ka magnet mau.I ka wā ʻaʻohe o kēia manawa i loko o ka wili o ka electromagnet, ua huki ʻia ke poʻo hao hoʻoneʻe ʻia e ka huki pae pae o nā pou magnetic ʻelua o ka magnet mau loa a noho paʻa i ke kikowaena;Ke kahe ka au i loko o ka pōʻai, ua hoʻoneʻe ʻia ke kumu hao e hoʻoneʻe ʻia a lilo i mea magnet bar.Me ka hoʻololi ʻana o ka ʻaoʻao o kēia manawa, hoʻololi like ka polarity o ka pahu magnet, no laila e hoʻohuli ke poʻo hao e hoʻoneʻe a puni ka fulcrum, a ua hoʻoili ʻia ka haʻalulu o ke kumu hao hoʻoneʻe mai ka cantilever i ka diaphragm (pepa cone) hoʻokuʻu i ka ea e haʻalulu wela.

Ka hana o ka subwoofer Pehea e hoʻoponopono ai i ka bass maikaʻi loa no ka subwoofer KTV ʻEkolu memo no ke kūʻai ʻana i nā leo ʻoihana
2. Electrostatic leo He mea ia e hoʻohana ana i ka ikaika electrostatic i hoʻohui ʻia i ka pā capacitor.Ma ke ʻano o kona ʻano, ua kapa ʻia ʻo ia he capacitor speaker no ka mea ua kūʻē nā electrodes maikaʻi a me nā mea ʻole.Hoʻohana ʻia ʻelua mau mea mānoanoa a paʻakikī e like me nā papa paʻa, hiki ke hoʻoili i ke kani ma o nā papa, a ʻo ka pā waena i hana ʻia me nā mea lahilahi a māmā e like me nā diaphragms (e like me nā diaphragms aluminika).Hoʻopaʻa a hoʻopaʻa a puni ka diaphragm a mālama i kahi mamao loa mai ka pou paʻa.ʻOiai ma kahi diaphragm nui, ʻaʻole ia e kuʻi me ka pou paʻa.
3. Nā mea haʻiʻōlelo piezoelectric ʻO kahi mea haʻiʻōlelo e hoʻohana ana i ka hopena piezoelectric inverse o nā mea piezoelectric i kapa ʻia he piezoelectric speaker.ʻO ke ʻano o ka dielectric (e like me ka quartz, potassium sodium tartrate a me nā kristal ʻē aʻe) i polarized ma lalo o ka hana o ke kaomi, e hana ana i kahi ʻokoʻa ma waena o nā ʻaoʻao ʻelua o ka ʻili, i kapa ʻia ʻo "piezoelectric effect".ʻO kona hopena inverse, ʻo ia hoʻi, ka deformation elastic o ka dielectric i hoʻokomo ʻia i loko o ke kahua uila, ua kapa ʻia ʻo "inverse piezoelectric effect" a i ʻole "electrostriction".


Ka manawa hoʻouna: Mei-18-2022